Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Ett rejält och utsökt recept på grillad högrev med kumminkål och krämig pepparrotsyoghurt. Du rostar mandelpotatis i ugn och gör smakrik kumminkål att servera till köttet. Servera med en len sås av yoghurt och pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Högrev: Skär 4 fina skivor (för 4 port) av högreven. Torka av båda sidorna på papper. Salta och peppra. Obs! det är bra om köttet är rumstempererat.
  3. Hetta upp en grillpanna och ge köttet fint grillmönster på vardera sida. Stek klar i ugnen tills innetemperaturen är 55°C. Låt vila
  4. Höj ugnsvärmen till 200°C.
  5. Mandelpotatis: Blanda potatisen med timjan, rapsolja, vitlök och salt i ugnsfast form. Rosta i ca 40 min till gyllenbrun färg.
  6. Kumminkål: Blanda alla ingredienser. Massera kålen så den börjar vätska sig.
  7. För bästa resultat gör processen dagen innan och lägg i press.
  8. Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser med yoghurt förutom saltet.
  9. Låt stå och dra i 20 minuter. Smaka av med salt.
  10. Värm köttet 5 min i ugnen innan servering. Servera kött och potatis med kumminkål och pepparrotsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillad högrev
  • 1 kg hängmörad högrev
  • salt
  • svartpeppar
Rostad mandelpotatis
  • 600 g amandinepotatis (mandelpotatis), tvättad med skal
  • 4 kvistar timjan
  • 1/2 dl rapsolja
  • 4 skalade vitlöksklyftor
  • 1 msk flingsalt
Kumminkål
  • 1/2 huvud strimlad vitkål
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 1/2 msk flytande honung
  • 1 1/2 msk stött kummin
  • 1 tsk salt
Pepparrotsyoghurt
  • 2 dl yoghurt av mezetyp, alt vanlig yoghurt naturell avrunnen i kaffefilter över natten
  • 2 msk honung, gärna ljunghonung som är naturligt flytande
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • salt
Lägg till i inköpslistan