Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt
Ett rejält och utsökt recept på grillad högrev med kumminkål och krämig pepparrotsyoghurt. Du rostar mandelpotatis i ugn och gör smakrik kumminkål att servera till köttet. Servera med en len sås av yoghurt och pepparrot.
Ingredienser
4 portioner
Grillad högrev
1 kg hängmörad högrev
salt
svartpeppar
Rostad mandelpotatis
600 g amandinepotatis (mandelpotatis), tvättad med skal
4 kvistar timjan
1/2 dl rapsolja
4 skalade vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
Kumminkål
1/2 huvud strimlad vitkål
1/2 dl kallpressad rapsolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 - 2 1/2 msk flytande honung
1 - 1 1/2 msk stött kummin
1 tsk salt
Pepparrotsyoghurt
2 dl yoghurt av mezetyp, alt vanlig yoghurt naturell avrunnen i kaffefilter över natten
2 msk honung, gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk färsk, riven pepparrot
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer