Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Ett rejält och utsökt recept på grillad högrev med kumminkål och krämig pepparrotsyoghurt. Du rostar mandelpotatis i ugn och gör smakrik kumminkål att servera till köttet. Servera med en len sås av yoghurt och pepparrot.

Grillad högrev från Norsholm med kumminkål och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grillad högrev

1 kg hängmörad högrev
salt
svartpeppar

Rostad mandelpotatis

600 g amandinepotatis (mandelpotatis), tvättad med skal
4 kvistar timjan
1/2 dl rapsolja
4 skalade vitlöksklyftor
1 msk flingsalt

Kumminkål

1/2 huvud strimlad vitkål
1/2 dl kallpressad rapsolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 - 2 1/2 msk flytande honung
1 - 1 1/2 msk stött kummin
1 tsk salt

Pepparrotsyoghurt

2 dl yoghurt av mezetyp, alt vanlig yoghurt naturell avrunnen i kaffefilter över natten
2 msk honung, gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk färsk, riven pepparrot
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga