Ett rejält och utsökt recept på grillad högrev med kumminkål och krämig pepparrotsyoghurt. Du rostar mandelpotatis i ugn och gör smakrik kumminkål att servera till köttet. Servera med en len sås av yoghurt och pepparrot.
Ingredienser
4 portioner
Grillad högrev
1
kg
hängmörad högrev
salt
svartpeppar
Rostad mandelpotatis
600
g
amandinepotatis (mandelpotatis), tvättad med skal
4
kvistar timjan
1/2
dl
rapsolja
4
skalade vitlöksklyftor
1
msk
flingsalt
Kumminkål
1/2
huvud strimlad vitkål
1/2
dl
kallpressad rapsolja
1/2
dl
äppelcidervinäger
2 - 2 1/2
msk
flytande honung
1 - 1 1/2
msk
stött kummin
1
tsk
salt
Pepparrotsyoghurt
2
dl
yoghurt av mezetyp, alt vanlig yoghurt naturell avrunnen i kaffefilter över natten
2
msk
honung, gärna ljunghonung som är naturligt flytande
Kommentarer