Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
0
Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

Grillad högrev med sommarkål, knipplök och dragon i foliepaket. Krydda högrevskärnan, den möraste delen av högreven, med kummin, senapsfrö och peppar. Grilla indirekt och servera med grönsakerna från de doftande foliepaketen. Gott med smetana och pepparrot till.

Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk  kummin
1 tsk  gula senapsfrö
1 krm  nymalen svartpeppar
1 tsk  flingsalt med jod
600 g  högrev (högrevskärna)
600 g  sommarkål (färsk vitkål)
250 g  röd knipplök
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  färska dragonblad
2 msk  smör
2   folieark
2 dl  smetana
2 msk  nyriven färsk pepparrot

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt mattfett eller matolja. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt mattfett eller matolja. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller havrebaserad liknande produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per portion, serverat med färskpotatis.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3119 KJ / 747 kCal
Fett45.7 g
Kolhydrater44.4 g
Protein35.6 g

Testa liknande recept

Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorvswrap med brie och tapenad
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostade grönsaker med grillad luffarstek
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Texas chili
Betyg 2.7 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga