Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

10
0
Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

Grillad högrev med sommarkål, knipplök och dragon i foliepaket. Krydda högrevskärnan, den möraste delen av högreven, med kummin, senapsfrö och peppar. Grilla indirekt och servera med grönsakerna från de doftande foliepaketen. Gott med smetana och pepparrot till.

Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk kummin
1 tsk gula senapsfrö
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk flingsalt med jod
600 g högrev (högrevskärna)
600 g sommarkål (färsk vitkål)
250 g röd knipplök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl färska dragonblad
2 msk smör
2 folieark
2 dl smetana
2 msk nyriven färsk pepparrot

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt mattfett eller matolja. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt mattfett eller matolja. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller havrebaserad liknande produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per portion, serverat med färskpotatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3119 KJ / 747 kCal
Fett 45.7 g
Kolhydrater 44.4 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden