Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot
Grillad högrev med sommarkål, knipplök och dragon i foliepaket. Krydda högrevskärnan, den möraste delen av högreven, med kummin, senapsfrö och peppar. Grilla indirekt och servera med grönsakerna från de doftande foliepaketen. Gott med smetana och pepparrot till.
Ingredienser
4 portioner
1/2 tsk kummin
1 tsk gula senapsfrö
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk flingsalt med jod
600 g högrev (högrevskärna)
600 g sommarkål (färsk vitkål)
250 g röd knipplök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl färska dragonblad
2 msk smör
2 folieark
2 dl smetana
2 msk nyriven färsk pepparrot
Till servering
färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion, serverat med färskpotatis.
Energi3119 KJ / 747 kCal
Fett45.7 g
Kolhydrater44.4 g
Protein35.6 g
Kommentarer