Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot
Grillad högrev med sommarkål, knipplök och dragon i foliepaket. Krydda högrevskärnan, den möraste delen av högreven, med kummin, senapsfrö och peppar. Grilla indirekt och servera med grönsakerna från de doftande foliepaketen. Gott med smetana och pepparrot till.
Ingredienser
4 portioner
1/2 tsk kummin
1 tsk gula senapsfrö
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk flingsalt med jod
600 g högrev (högrevskärna)
600 g sommarkål (färsk vitkål)
250 g röd knipplök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl färska dragonblad
2 msk smör
2 folieark
2 dl smetana
2 msk nyriven färsk pepparrot
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt mattfett eller matolja. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt mattfett eller matolja. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller havrebaserad liknande produkt.
Näringsberäkningen är beräknad per portion, serverat med färskpotatis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 747 kCal
Fett45.7 g
Kolhydrater44.4 g
Protein35.6 g
Kommentarer