Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Mör och kryddig högrev som får goda smaker av pepparrot, morot och lagerblad. Pepparrotsköttet serverar du med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos som ger en fin sötma till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev eller bringa av nöt
1 gul lök
2 morötter
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
4 dl buljong från köttkoket
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
salt
vitpeppar

Persiljeslungade rotfrukter

2 morötter
2 palsternackor
200 g kålrot
6 - 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g)
1 msk smör
1 kruka persilja

Till servering

äppelmos
riven pepparrot

Gör så här

01:30:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Läser i Tips-rutan att man kan koka köttet dagen före ..... Vad menar men med detta, hela rätten lagas dagen innan, eller bara uppkoket av kött utan tillsatta rotfrukter? Vad är finessen med "Dagen innan" ? Jag blir stressad av otydliga tips!

    Bengt-olof

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bitterballen – Kroketter med högrev
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Supermör högrev
    Betyg 3.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad