Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparrotsfylld frukostkorv

Frukostkorv tillhör de svenska matklassikerna. Med detta recept kryddar du till korven lite extra med lök, senap, pepparrot och kapris. Till den rejäla, pepparrotsfyllda korven serverar du potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda löken med senap, riven pepparrot och kapris.
  3. Skär skåror på längden på frukostkorvar. Fyll frukostkorvarna med pepparrotsblandningen och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Strö över riven ost. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera korven med potatismos och gröna ärter.

Tips

Lägg tomathalvor bredvid korvarna och låt dem steka med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk senap
  • 1 msk riven pepparrot eller från tub
  • 1 msk kapris
  • 4 frukostkorvar
  • 1 dl riven ost
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 pkt gröna ärter (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?