Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Marinerad fläskfilé med pepparrot

Marinerad fläskfilé med pepparrot är en mästerlig kombination. Dressingen med smaker av kapris, pepparrot och dijonsenap är utsökt att ringla över den nystekta fläskfilén.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fläskfilé: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med salt och vitpeppar. Stek köttet i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Strimla salladslöken.
  4. Dressing: Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, hälften av kaprisen och hälften av pepparroten. Krydda med salt och peppar. Kan förberedas hit, ställ i så fall kallt och värm i ugnen på 150°C ca 15 minuter före servering.
  5. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Strö över resten av pepparroten och kaprisen samt salladslöken. 
  6. Till servering: Krydda med nymalen svartpeppar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd olja i stället för smör.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fläskfilé (putsad)
  • 1 knippe salladslök
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk kapris
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1768 kJ / 423 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer