Frukostkorv med äpple och pepparrot
Den stekta korven serveras med potatismos och en sås på gräddfil, äpple och pepparrot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
4 frukostkorvar
1 msk olja
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kan lätt anpassas till små barn genom att du bara utesluter pepparroten i gräddfilen och serverar det rivna äpplet separat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2696 KJ / 646 kCal
Fett40.1 g
Kolhydrater49.5 g
Protein19 g
Kommentarer
Enkelt och gott.
Maria
2024-04-224 stycken frukostkorvar var lite för lite. 1,5 korv per person bör man nog räkna med! Pepparrotsgräddfilen med äpple var verkligen underbar!! MUMS!
Nadia
2012-03-21