Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frukostkorv med äpple och pepparrot

Den stekta korven serveras med potatismos och en sås på gräddfil, äpple och pepparrot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg i potatisen och låt småkoka under lock till potatisen är precis mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock.
  2. Koka upp mjölk i en kastrull.
  3. Mosa potatis och smör med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med en visp. Tillsätt den varma mjölken, salt och nymalen vitpeppar. Vispa moset luftigt.
  4. Stek korven i olja i en stekpanna.
  5. Riv äpplet och blanda med gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kan lätt anpassas till små barn genom att du bara utesluter pepparroten i gräddfilen och serverar det rivna äpplet separat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 4 frukostkorvar
  • 1 msk olja
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2696 kJ / 646 kCal