Pepparrotsbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparrotsbiffar

Laga dessa goda köttfärsbiffar med tydlig pepparrotssmak till din vardagsmiddag. Biffarna har dessutom en härlig fyllning av god färskost. Servera de goda pepparrotsbiffarna med potatismos och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 min. Tillsätt färs, pepparrot, salt och peppar och arbeta till en smidig färs.
  2. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port) och gör en liten grop i varje bit. Fyll gropen med färskost och forma till släta biffar.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka ca 4 min/sida på medelstark värme.
  4. Servera pepparrotsbiffarna med potatismos och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin (till stekning)
Fyllning
  • 100 g färskost (med pepparrotssmak)
Till servering
  • potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan