Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Äggstanning med forellrom och pepparrot

Dessa lyxiga munsbitar av äggstanning som garneras med forellrom, färskriven pepparrot, rostade sesamfrön och eventuellt lite smulad nori passar utmärkt som förrätt till nyårssupén eller finare tilltugg på festen!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Knäck ägg i en skål och vispa ihop med öl, socker och salt till en luftig smet.
  3. Häll smeten i en smord form, ca 15x15 cm (för 16 bitar). Tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat. Ta ut och låt svalna.
  4. Skär stanningen i små rektangulära munsbitar. Garnera med forellrom, färskriven pepparrot, rostade sesamfrön och ev lite smulad nori. Strö ev över flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 6 ägg
  • 3 msk öl
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g forellrom
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • rostade sesamfrön
  • ev lite smulad noriark (sjögräs som säljs i ark)
  • ev flingsalt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 213 kJ / 51 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer