Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lime- och ingefärsmarinerad lax

Med detta recept på lime- och ingefärsmarinerad lax får du en härligt fräsch och god middag. Servera den lime- och ingefärssmaksatta laxen med glaserade spett, limeklyftor och en klick mango chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Koka upp vattnet och rör i salt, socker, vitpeppar, ingefära, limeskal och -saft. Låt lagen svalna.
  2. Lägg laxen i en trång bunke med skinnsidan upp, eller i dubbla plastpåsar. Häll på lagen. Låt laxen marinera i 30-60 minuter eller till nästa dag.
  3. Ta upp och torka av laxen. Skär den i 4 bitar (för 4 port). Grilla laxen över glöden med skinnsidan ner tills den börjar ljusna på ovansidan och köttet känns fast, 10-15 minuter.
  4. Servera med Glaserade spett, limeklyftor och ev en klick mango chutney.

För alla

Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Snabbmarinad: följ receptet men minska vattnet till 2 1/2 dl (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
Marinad
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk socker
  • 1 krm krossad vitpeppar
  • 2 msk grovriven färsk ingefära
  • rivet skal och pressad saft av 2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?