Lime- och ingefärsmarinerad lax

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Lime- och ingefärsmarinerad lax

Med detta recept på lime- och ingefärsmarinerad lax får du en härligt fräsch och god middag. Servera den lime- och ingefärssmaksatta laxen med glaserade spett, limeklyftor och en klick mango chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Lime- och ingefärsmarinerad lax

Ingredienser

4 portioner
600 g  laxfilé med skinnet kvar

Marinad

4 dl  vatten
1/2 dl  salt
1 msk  socker
1 krm  krossad vitpeppar
2 msk  grovriven färsk ingefära
rivet skal och pressad saft av 2   lime

För alla

Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Snabbmarinad: följ receptet men minska vattnet till 2 1/2 dl (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Det går aldelens utmärkt att ungsbaka laxfilén, med denna marinad, i folie och med en ungstemperatur på 175-200 grader i ca 25-30 minuter

Solveig

2004-06-30

I receptet står: "Servera med spetten.." Min fråga är: Vilka spett? Några spett är nämligen inte tidigare nämnda i receptet.

Bertil

2003-08-15

Testa liknande recept

Ingefärsmarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tamarimarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsbroccoli raw style
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockersaltad lax med asiatisk havssallad
Betyg 3.5 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommardessert
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga