Lime- och ingefärsmarinerad lax

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Lime- och ingefärsmarinerad lax

Med detta recept på lime- och ingefärsmarinerad lax får du en härligt fräsch och god middag. Servera den lime- och ingefärssmaksatta laxen med glaserade spett, limeklyftor och en klick mango chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Lime- och ingefärsmarinerad lax

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé med skinnet kvar

Marinad

4 dl vatten
1/2 dl salt
1 msk socker
1 krm krossad vitpeppar
2 msk grovriven färsk ingefära
rivet skal och pressad saft av 2 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Det går aldelens utmärkt att ungsbaka laxfilén, med denna marinad, i folie och med en ungstemperatur på 175-200 grader i ca 25-30 minuter

Solveig

2004-06-30

I receptet står: "Servera med spetten.." Min fråga är: Vilka spett? Några spett är nämligen inte tidigare nämnda i receptet.

Bertil

2003-08-15

Testa liknande recept

Ingefärsmarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinerade laxspett med citrussås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärsbroccoli raw style
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tamarimarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommardessert
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga