Lax med avokadokräm

3
0
Lax med avokadokräm

Lax med avokadokräm är en fantastisk förrätt, mingelrätt eller tilltugg som passar din buffé som fisken i vattnet. Laxfilén som du skär i tunna skivor serveras i små krustader med den lena avokadokrämen som fått en syrlig smak av citron.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lax med avokadokräm

Ingredienser

10 portioner
300 g
skinnfri laxfilé gärna mittbiten, som varit fryst i minst 2 dygn
2 msk
socker
2 msk
salt
5 dl
vatten
1
ask mini krustader (à 24 st)

Avokadokräm

1
schalottenlök
1
liten vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1/2
kruka koriander
2
avokador
2 msk
salsinasås (mexikansk grön salsasås ) eller vanlig tomatsalsa
2 msk
finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk
citron- eller limejuice
-
salt och peppar

För alla

Krustaderna innehåller gluten, mjölk och ägg. Läs innehållsdeklarationen på salsasåsen.
Anpassa vid allergi: lägg på gurkskivor eller salladsblad, i stället för i minikrustader, så kan alla njuta.

Gör så här

Tips

Köp gärna fryst lax, eftersom färsk lax ändå måste frysas före tillagning.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept