Lax med avokadokräm

3
0
Lax med avokadokräm

Lax med avokadokräm är en fantastisk förrätt, mingelrätt eller tilltugg som passar din buffé som fisken i vattnet. Laxfilén som du skär i tunna skivor serveras i små krustader med den lena avokadokrämen som fått en syrlig smak av citron.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lax med avokadokräm

Ingredienser

10 portioner
300 g skinnfri laxfilé gärna mittbiten, som varit fryst i minst 2 dygn
2 msk socker
2 msk salt
5 dl vatten
1 ask mini krustader (à 24 st)

Avokadokräm

1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 kruka koriander
2 avokador
2 msk salsinasås (mexikansk grön salsasås ) eller vanlig tomatsalsa
2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk citron- eller limejuice
salt och peppar

För alla

Krustaderna innehåller gluten, mjölk och ägg. Läs innehållsdeklarationen på salsasåsen.
Anpassa vid allergi: lägg på gurkskivor eller salladsblad, i stället för i minikrustader, så kan alla njuta.

Gör så här

Tips

Köp gärna fryst lax, eftersom färsk lax ändå måste frysas före tillagning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer