Lax med avokadokräm
Lax med avokadokräm är en fantastisk förrätt, mingelrätt eller tilltugg som passar din buffé som fisken i vattnet. Laxfilén som du skär i tunna skivor serveras i små krustader med den lena avokadokrämen som fått en syrlig smak av citron.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
10 portioner
300 g skinnfri laxfilé gärna mittbiten, som varit fryst i minst 2 dygn
2 msk socker
2 msk salt
5 dl vatten
1 ask mini krustader (à 24 st)
Avokadokräm
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 kruka koriander
2 avokador
2 msk salsinasås (mexikansk grön salsasås ) eller vanlig tomatsalsa
2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk citron- eller limejuice
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer