Pepparlax

Betyg 2.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pepparlax

Här rimmas laxen i en saltlag före tillagning. Då blir den fast och fin med perfekt sälta, som bryts av med en nypa socker. Krydda med olika pepparsorter, lägg på grillen och bjud med pigg pepparrot i en krämig sås på crème fraiche. Lättlagat och jättegott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pepparlax

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 msk salt
1 kg skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
2 msk olja med citronsmak
2 msk pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
1 msk socker

Gör så här

04:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Lax med avokadokräm
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad gravad lax
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lime- och ingefärsmarinerad lax
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lättrökt chiligravad lax
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad