Pepparkaksrulltårta med lingonfärskost

Rulltårta med pepparkakssmak som du matchar med den riktigt svenska smaken av lingon får du när du bakar denna rulltårta. Smeten kryddas med kanel, nejlika och ingefära. Färskosten rör du ihop med florsocker och lingon. Riktigt gott till kaffet eller adventsfikat.

Ingredienser
20 bitar
Fyllning
1 1/2 dl frysta lingon
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost (23%)
Smet
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
2 dl vetemjöl (2dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett5 g
Salt0.15 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
Väldigt uppskattad bland gästerna! Valde att inte mixa lingonen för att den skulle bli mindre rinnig.
Helena
2024-12-02När man vispade lingonen med resten blev fyllningen alldeles för lös. Rör ner hela lingon skulle jag rekommendera. Men instämmer med andras kommentarer om att det blir väldigt sött med så mycket florsocker!
Matilda
2023-12-23Väldigt sötsliskig. Nästa gång blir det en annan fyllning!
Eva-britt
2023-01-01