Pepparkaksrulltårta med lingonfärskost
Rulltårta med pepparkakssmak som du matchar med den riktigt svenska smaken av lingon får du när du bakar denna rulltårta. Smeten kryddas med kanel, nejlika och ingefära. Färskosten rör du ihop med florsocker och lingon. Riktigt gott till kaffet eller adventsfikat.
Ingredienser
20 bitar
Fyllning
1 1/2 dl frysta lingon
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost (23%)
Smet
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
2 dl vetemjöl (2dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, färskost och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett5 g
Salt0.15 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
När man vispade lingonen med resten blev fyllningen alldeles för lös. Rör ner hela lingon skulle jag rekommendera. Men instämmer med andras kommentarer om att det blir väldigt sött med så mycket florsocker!
Matilda
2023-12-23Väldigt sötsliskig. Nästa gång blir det en annan fyllning!
Eva-britt
2023-01-01Bjöd på den julafton alla tyckte den var jättegod
Anette
2020-12-25