Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin
Riktiga små julbakelser är dessa pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin! Russinen som du marinerar i vanlig glögg över natten ger en himmelsk smak till bakelserna som du toppar med lite lingon och crème fraiche innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
20 st
1 dl russin
1 dl glögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl rårörda lingon
2 dl crème fraiche
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja-eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det låter spännande, men muffinsen blir ganska ordinära. däremot är röran som ska vara ovanpå jättegod.
Anna-lena
2009-12-14Jättegoda! Rekommenderas varmt.
Anna
2007-11-24