Riktiga små julbakelser är dessa pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin! Russinen som du marinerar i vanlig glögg över natten ger en himmelsk smak till bakelserna som du toppar med lite lingon och crème fraiche innan servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2003
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja-eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna-lena
2009-12-14Det låter spännande, men muffinsen blir ganska ordinära. däremot är röran som ska vara ovanpå jättegod.
Anna
2007-11-24Jättegoda! Rekommenderas varmt.