Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

8
2
Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Riktiga små julbakelser är dessa pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin! Russinen som du marinerar i vanlig glögg över natten ger en himmelsk smak till bakelserna som du toppar med lite lingon och crème fraiche innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Ingredienser

20 st
1 dl russin
1 dl glögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl rårörda lingon
2 dl crème fraiche
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja-eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna-lena

2009-12-14

Det låter spännande, men muffinsen blir ganska ordinära. däremot är röran som ska vara ovanpå jättegod.

Anna

2007-11-24

Jättegoda! Rekommenderas varmt.