Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Riktiga små julbakelser är dessa pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin! Russinen som du marinerar i vanlig glögg över natten ger en himmelsk smak till bakelserna som du toppar med lite lingon och crème fraiche innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Ingredienser

20 st
1 dl  russin
1 dl  glögg
125 g  smör
1 1/2 dl  mjölk
1   ägg
4 dl  vetemjöl
2 dl  strösocker
2 tsk  bakpulver
1 tsk  malen ingefära
2 tsk  malen kanel
1 tsk  malda kryddnejlikor
1 dl  rårörda lingon
2 dl  crème fraiche
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja-eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Det låter spännande, men muffinsen blir ganska ordinära. däremot är röran som ska vara ovanpå jättegod.

Anna-lena

2009-12-14

Jättegoda! Rekommenderas varmt.

Anna

2007-11-24

Testa liknande recept

Snabba julmuffins
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksmuffins
Betyg 3.5 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksmuffins med frosting och lingon
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Muffins med lingon, kokos och choklad
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsylt
Betyg 4.1 av 5.
626 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glöggmarinerad cheddarost
Betyg 3.1 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga