Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Riktiga små julbakelser är dessa pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin! Russinen som du marinerar i vanlig glögg över natten ger en himmelsk smak till bakelserna som du toppar med lite lingon och crème fraiche innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin

Ingredienser

20 st
1 dl russin
1 dl glögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl rårörda lingon
2 dl crème fraiche
florsocker

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det låter spännande, men muffinsen blir ganska ordinära. däremot är röran som ska vara ovanpå jättegod.

    Anna-lena

  • Jättegoda! Rekommenderas varmt.

    Anna

Testa liknande recept

Pepparkaksmuffins
Betyg 3.6 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakad brie med glöggrussin
Betyg 2.9 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kokosmuffins med lingon
Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkaksmuffins med frosting och lingon
Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Julbröd i form
Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marängtårta med försmak av julen
Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad