Muffins med lingon, kokos och choklad
Muffins med lingon, kokos och choklad är en ljuvlig variant av cupcakes. Muffinsen får härliga smaker kokos, kanel, vanilj, rivet apelsinskal, lingon och choklad. Den syrliga toppingen med bas av yoghurt får karaktär av kanel och lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
10 portioner
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
rivet skal och juice av 1 apelsin (juice av 1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl)
2 dl frysta lingon
1 1/2 dl hackad blockchoklad (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
ev stora muffinsformar i plåt
Topping
4 dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
malen kanel
ev lingon
ev gröna blad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! jag är sugen på att göra dessa, men undrar ifall man kan skippa rivet skal och saft av apelsinen, eller kanske ersätta det med ngt annat?
Linda
2008-03-11Gott även utan toppingen. Bytte ut lingonen mot blåbär och hallon (hallon var godast) det funkade jättebra.
Charlotte
2005-04-14De här gillades av både vuxna och barn. Toppingen blir en bra syrlig kontrast till de många smakerna i muffinsen. Lägg på några frysta lingon på varj, blir fina färger. De är kanon att frysa in (utan topping förstås).
Jeanette
2004-12-29