Pepparkakskärleksmums

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pepparkakskärleksmums

Om du gillar vanliga kärleksmums så kommer du att älska pepparkakskärleksmums. Baka till adventsfikat och beskåda dina gästers lyriska blickar när de tar den första tuggan av den här otroliga kakan. Tips! Snåla inte med glasyren för den är ju det bästa på kakan, eller hur?

Ett fat på fot med små fyrkantiga kakor med glasyr och kokos på, staplade på varandra.

Ingredienser

ca 20 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
175 g smör
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk mald kryddnejlika
1 1/2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Glasyr

75 g smör
1 apelsin (ca 5 msk juice eller vatten, för 20 bitar)
1 1/2 msk vaniljsocker
7 1/2 dl florsocker
1 dl riven kokos

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi1356 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Chokladrutor med glasyr och kokos
    Betyg 3.1 av 5.949 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mockarutor
    Betyg 3.3 av 5.1349 personer har röstat
    Receptet har 58 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kärleksmums
    Betyg 4.3 av 5.758 personer har röstat
    Receptet har 83 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakskrydda
    Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Silviakaka
    Betyg 4.3 av 5.1653 personer har röstat
    Receptet har 153 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskschack-kaka
    Betyg 2.9 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad