UNDER 45 MIN | Medel

Små tigerkakor med mjölkchoklad

Enkla småkakor i tigerstil som går fort att göra och blir extra goda med mjölkchoklad i smeten. Det perfekta receptet för stora som små chokladälskare som vill att kakbaket ska gå undan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Rör ihop smör och socker, tillsätt mjöl, salt och ägg och knåda ihop till en fin deg.
  3. Hacka chokladen och blanda ner i degen. Dela degen i 2 bitar och blanda i kakao i ena degen.
  4. Lägg ihop båda degarna och knåda ut till en rulle. Skär kakor och lägg på plåt. Grädda i ca 12 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl kakmjöl, vetemjöl med bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 msk kakao