Julkladdkaka med italiensk maräng
Håll i dig nu för säsongens godaste julkladdkaka kommer här! Klassiskt kladdig med vit choklad i såväl smet som ganache och med ljuvlig italiensk maräng på toppen. Godare är så här blir det knappast.
Ingredienser
10 bitar
Ganache
125 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 msk rumstempererat smör
Kaka
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g grovhackad vit choklad
100 g smör
2 ägg
Italiensk maräng
2 äggvitor
2 msk vatten
1 dl strösocker
Till garnering
lingon
färska fikon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir god och vacker - men väldigt söt. Jag serverade med filead apelsin för att få in lite friskhet.
Malin
2021-01-07Går kakan att frysa?
Leena
2020-11-13Hej Leena! Vi har inte provat men det bör gå att frysa själva kakan men vänta med att spritsa på maräng och bränna den till när du ska servera den. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-131 st smör . Hur mycket är det i gram?
Majken
2020-11-05Hej Majken! Det var en mycket relevant fråga :) Vi har nu lagt till en mängd och 1 msk väger ca 13 g. Lycka till med kladdkakan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-05