Julkladdkaka med italiensk maräng

7
3
Julkladdkaka med italiensk maräng

Håll i dig nu för säsongens godaste julkladdkaka kommer här! Klassiskt kladdig med vit choklad i såväl smet som ganache och med ljuvlig italiensk maräng på toppen. Godare är så här blir det knappast.

Skriv ut
Julkladdkaka med italiensk maräng

Ingredienser

10 bitar

Ganache

125 g
vit choklad
1 dl
vispgrädde
1 msk
rumstempererat smör

Kaka

-
smör (till formen)
-
ströbröd (till formen)
2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
150 g
grovhackad vit choklad
100 g
smör
2
ägg

Italiensk maräng

2
äggvitor
2 msk
vatten
1 dl
strösocker

Till garnering

lingon
färska fikon

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och choklad.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Malin

2021-01-07

Blir god och vacker - men väldigt söt. Jag serverade med filead apelsin för att få in lite friskhet.

Leena

2020-11-13

Går kakan att frysa?

Redaktionen ICAse

2020-11-13

Hej Leena! Vi har inte provat men det bör gå att frysa själva kakan men vänta med att spritsa på maräng och bränna den till när du ska servera den. Hälsningar Ulrika

Majken

2020-11-05

1 st smör . Hur mycket är det i gram?

Redaktionen ICAse

2020-11-05

Hej Majken! Det var en mycket relevant fråga :) Vi har nu lagt till en mängd och 1 msk väger ca 13 g. Lycka till med kladdkakan. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept