Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser förutom mandelspånen till en jämn massa. Ställ i kylskåpet ca 2 timmar.
  2. Rulla till ca 25 små bollar (för 25 st). Smula mandelspånen och rulla bollarna i dem. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 2 dl sötmandel
  • 100 g urkärnade färska dadlar
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1/2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 krm salt
  • ca 2 dl rostade mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer