Pepparkaksbollar med dadlar och mandel
Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 25 st
2 dl sötmandel
100 g urkärnade färska dadlar
2 msk agavesirap
2 msk kokosolja
3 msk kakao
1/2 tsk pepparkakskryddor
1 krm salt
ca 2 dl rostade mandelspån
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej! Kan man använda något annat istället för mandel?? /Monica
Monica
2024-12-19Hej Monica! Gissar att du inte vill ha nötter i alls men om det just är mandel så går det bra med cashew. Skulle gissa att det funkar med havregryn också men med lite mindre mängd. Annars kan du prova det här och krydda med pepparkakskrydda: https://www.ica.se/recept/kanelbollar-med-dadlar-721234/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-19Kan man frysa in?
Jessica
2024-12-19Hej Jessica! Det funkar fint! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-19Smarriga!
Lina
2024-12-18