Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

19
3
Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Ingredienser

ca 25 st
2 dl
sötmandel
100 g
urkärnade färska dadlar
2 msk
agavesirap
2 msk
kokosolja
3 msk
kakao
1/2 tsk
pepparkakskryddor
1 krm
salt
ca 2 dl
rostade mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Lisa

2020-12-25

Älskar dem! Tillagar dessa till varje jul 🎅

Jessica

2020-12-21

Jättegoda! Tycker dock att de smakar lite för mycket choklad och lite för lite pepparkakskrydda. Ska prova lite mer krydda nästa gång. Hade inga mandelspån hemma men fungerade bra med finhackade pumpakärnor.

Nathalie

2019-01-29

Supergott! Jag hade inte kakao hemma så jag smälte ca80gr mörkchoklad och hade i, blev supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 354 KJ / 85 kCal
Fett 6 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept