Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barnens favoriter med fullkorn

Barnens favoriter med fullkorn är ett lite nyttigare, men minst lika gott pepparkaksrecept! Pepparkakorna gräddas gyllenbruna och serveras med kall mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och strösocker. Tillsätt smör, ljus sirap och pepparkakskryddor. Rör om tills smöret har smält.
  2. Blanda i ca ljust & milt fullkornsvetemjöl och bikarbonat. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylen över natten.
  3. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk, ta ut pepparkakor och grädda på en bakplåtspappersklädd plåt mitt i ugnen, 225°C i ca 4 min.

Tips

Flera läsare efterfrågar recept på fullkornspepparkakor, och varför inte baka med det nya ljusa och milda fullkornsvetemjölet!

Nu finns glutenfri pepparkaksdeg att köpa färdig. Bästa resultatet får man, enligt Fria bröd, om man bakar i 175°C i 10-12 minuter. Eftersom man har tagit bort proteinet ur mjölet blir pepparkakorna lite ljusare och torrare, men de smakar gott!

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 0,8 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 msk pepparkakskryddor
  • ca 4 1/2 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?