Barnens favoriter med fullkorn
Barnens favoriter med fullkorn är ett lite nyttigare, men minst lika gott pepparkaksrecept! Pepparkakorna gräddas gyllenbruna och serveras med kall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
60 st
4/5 dl vatten
2 dl strösocker
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 msk pepparkakskryddor
ca 4 1/2 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här
Tips
Flera läsare efterfrågar recept på fullkornspepparkakor, och varför inte baka med det nya ljusa och milda fullkornsvetemjölet!
Nu finns glutenfri pepparkaksdeg att köpa färdig. Bästa resultatet får man, enligt Fria bröd, om man bakar i 175°C i 10-12 minuter. Eftersom man har tagit bort proteinet ur mjölet blir pepparkakorna lite ljusare och torrare, men de smakar gott!
Nu finns glutenfri pepparkaksdeg att köpa färdig. Bästa resultatet får man, enligt Fria bröd, om man bakar i 175°C i 10-12 minuter. Eftersom man har tagit bort proteinet ur mjölet blir pepparkakorna lite ljusare och torrare, men de smakar gott!
Har du lagat receptet?
Kommentar
Innan jag bakade pepparkakorna trodde jag att de skulle bli riktigt goda, men tyvärr infriades inte mina förväntningar på det här receptet: konsistensen på degen var som bröddeg, färgen på degen och de färdiga pepparkakorna brungrå snarare än brun och kakorna smakade inte som pepparkakor, utan var allmänt smaklösa och "tuggdryga".
Annette
2011-12-18