Pepparkaka med björnbärsmylta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparkaka med björnbärsmylta

Pepparkaka med björnbärsmylta är en helt superb efterrätt som passar lika bra vardag som fest. Skär upp din goda, värmda kaka och lägg den i djupa tallrikar med mixade bär och en klick fluffigt kvargvisp med subtil citrussmak. Snabbt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggvita och salt till ett hårt vitt skum. Tillsätt hälften av sockret i omgångar.
  2. Vispa kvargn till en slät konsistens med citronskalet. Vänd ner äggblandningen. Ställ i frysen.
  3. Mixa hälften av de tinade björnbären i matberedaren med resterande socker.
  4. Skär pepparkakan i 4 rejäla bitar (för 4 port). Värm hastigt i mikron. Lägg upp de varma bitarna på djupa tallrikar. Skeda de mixade björnbären runt om. Klicka på en generös sked kvargfluff. Garnera med de resterande hela björnbären.

För alla

Innehåller mjölk, ägg och gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äggvita
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 paket frysta, tinade björnbär (à 250 g)
  • 1 mjuk pepparkaka (à 220 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1100 kJ / 260 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden