Mazarintårta med lemoncurd och bär

50
8
Mazarintårta med lemoncurd och bär

En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Mazarintårta med lemoncurd och bär

Ingredienser

10 portioner
300 g
mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
150 g
rumsvarmt smör
2 1/4 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
3
ägg
finrivet skal av 1
citron
1 msk
färskpressad citronjuice
-
smör till formen
-
mjöl till formen

Fyllning

4 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kvarg (10 %)
4 msk
florsocker
3/4 l
färska jordgubbar
1
burk lemon curd (à 320 g)

Garnering

björnbär
blåbär
ätliga blommor

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: baka eller köp en glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde, matfett och färskost, t ex kvarg från Valio.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Perfekt "ta med- tårta". Baka bottnen hemma, lägg ihop på plats!

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Sabrin

5/15/2018

Otroligt god tårta.. jag skippar ibland fyllningen och garneringen och lägger istället krossade nötter i och sen låter jag kinder chokladen smälta på toppen. Extra citronskal gör extra god smak. Mums Detta är absolut vår favorit tårta.

Ana

4/3/2016

Hej! Jag undrar om man kan göra den med bara mandelmjöl. Vänligen/Anna

Hanna

6/20/2014

Himmelskt god tårta som blivit favorit hemma hos oss. Jag tar i lite mer citronskal och juice för att få den lite syrligare.

Näringsvärde per portion

Energi 2129 KJ / 692 kCal
Fett 50 g
Salt 0.75 g
Kolhydrater 43 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept