Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mazarintårta med lemoncurd och bär

En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • smör till formen
  • mjöl till formen
Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl kvarg (10 %)
  • 4 msk florsocker
  • 3/4 l färska jordgubbar
  • 1 burk lemon curd (à 320 g)
Garnering
  • björnbär
  • blåbär
  • ätliga blommor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvisp.
  4. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal och citronjuice.
  5. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott.
  6. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.
  7. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.˜
  8. Ansa och skiva jordgubbarna.
  9. Dela tårtbottnen i en över- och underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen.
  10. Garnering: Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med björnbär, ­blåbär och ätliga blommor.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: baka eller köp en glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde, matfett och färskost, t ex kvarg från Valio.

Tips

Perfekt "ta med- tårta". Baka bottnen hemma, lägg ihop på plats!

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(146)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2129 kJ / 692 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept