Mazarintårta med lemoncurd och bär
En underbar sommartårta med smak av mandel och ljuvliga sommarbär. Tårtbottnen blir garanterat saftig då den bakats med mandelmjöl. Bottnen kan göras i förväg men tårtan vinner på att läggas ihop strax före servering – då smakar den bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
10 portioner
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)
Garnering
björnbär
blåbär
ätliga blommor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 692 kCal
Fett50 g
Salt0.75 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g
Kommentarer
Går det bra att frysa tårtbotten?
Louise
2021-06-09Otroligt god tårta.. jag skippar ibland fyllningen och garneringen och lägger istället krossade nötter i och sen låter jag kinder chokladen smälta på toppen. Extra citronskal gör extra god smak. Mums Detta är absolut vår favorit tårta.
Sabrin
2018-05-15Hej! Jag undrar om man kan göra den med bara mandelmjöl. Vänligen/Anna
Ana
2016-04-03