Björnbärspaj med saffran

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
5
Björnbärspaj med saffran

Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.

Björnbärspaj med saffran

Ingredienser

12 bitar

Smuldeg

125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 ägg
250 g kvarg (10%)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping

250 g frysta björnbär

Till servering

vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Denna paj är en av familjens favoriter, dock tar jag hälften av saffran då några i familjen tyckte att det blev för mycket smak av det. Annars en höjdare med både lätt vispad grädde eller glass.

Carola

2021-10-16

Måste äta mjölkproteinfritt så gjorde med mjölkfritt margarin och havrebaserat alternativ till créme fraîche. Blev supergott, syrligt och sött. Och inte för söt, fin balans. Klart godkänd.

Marielle

2021-08-20

Otroligt god!

Maria

2020-10-14

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1196 KJ / 286 kCal
Fett13.7 g
Salt0.29 g
Kolhydrater33.6 g
Protein5.7 g

Testa liknande recept

Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur à la Malta
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkaka med björnbärsmylta
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärstoast med brie och spenat
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatisstomp
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga