Björnbärspaj med saffran
Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.
Ingredienser
12 bitar
Smuldeg
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg
250 g kvarg (10%)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Topping
250 g frysta björnbär
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1196 KJ / 286 kCal
Fett13.7 g
Salt0.29 g
Kolhydrater33.6 g
Protein5.7 g
Kommentarer
Denna paj är en av familjens favoriter, dock tar jag hälften av saffran då några i familjen tyckte att det blev för mycket smak av det. Annars en höjdare med både lätt vispad grädde eller glass.
Carola
2021-10-16Måste äta mjölkproteinfritt så gjorde med mjölkfritt margarin och havrebaserat alternativ till créme fraîche. Blev supergott, syrligt och sött. Och inte för söt, fin balans. Klart godkänd.
Marielle
2021-08-20Otroligt god!
Maria
2020-10-14