Björnbärspaj med saffran

25
5
Björnbärspaj med saffran

Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.

Skriv ut
Björnbärspaj med saffran

Ingredienser

12 bitar

Smuldeg

125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 ägg
250 g kvarg (10%)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping

250 g frysta björnbär

Till servering

vispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Carola

2021-10-16

Denna paj är en av familjens favoriter, dock tar jag hälften av saffran då några i familjen tyckte att det blev för mycket smak av det. Annars en höjdare med både lätt vispad grädde eller glass.

Marielle

2021-08-20

Måste äta mjölkproteinfritt så gjorde med mjölkfritt margarin och havrebaserat alternativ till créme fraîche. Blev supergott, syrligt och sött. Och inte för söt, fin balans. Klart godkänd.

Maria

2020-10-14

Otroligt god!

Näringsvärde per portion

Energi 1196 KJ / 286 kCal
Fett 13.7 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 33.6 g
Protein 5.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept