Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Björnbärspaj med saffran

Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smuldeg: Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen.
  3. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  4. Fördela hälften av smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Bred på fyllningen.
  5. Topping: Strö över björnbären och toppa med resten av smuldegen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.
  7. Till servering: Servera gärna med vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Smuldeg
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 ägg
  • 250 g kvarg (10%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Topping
  • 250 g frysta björnbär
Till servering
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1196 kJ / 286 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept