Björnbärspaj med saffran

20
3
Björnbärspaj med saffran

Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.

Skriv ut
Björnbärspaj med saffran

Ingredienser

12 bitar

Smuldeg

125 g
rumsvarmt smör
3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 dl
strösocker
1/2 g
saffran
1 tsk
bakpulver

Fyllning

1
ägg
250 g
kvarg (10%)
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker

Topping

250 g
frysta björnbär

Till servering

vispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Maria

10/14/2020

Otroligt god!

Malin

12/14/2017

Lite tvetydigt i texten.. ska det vara vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass till? Vad rekommenderas?

Fredrik

11/25/2017

Underbart god! Receptet snarare för 8 än 12 bitar

Näringsvärde per portion

Energi 1196 KJ / 286 kCal
Fett 13.7 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 33.6 g
Protein 5.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept