Björnbärspaj med saffran

27
5
Björnbärspaj med saffran

Sötsyrliga björnbär, frisk kvarg och smakrik saffran – låt en solgul björnbärspaj sätta guldkant på fikat eller glöggkalaset. Servera gärna med vispad grädde.

Björnbärspaj med saffran

Ingredienser

12 bitar

Smuldeg

125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 ägg
250 g kvarg (10%)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping

250 g frysta björnbär

Till servering

vispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Carola

2021-10-16

Denna paj är en av familjens favoriter, dock tar jag hälften av saffran då några i familjen tyckte att det blev för mycket smak av det. Annars en höjdare med både lätt vispad grädde eller glass.

Marielle

2021-08-20

Måste äta mjölkproteinfritt så gjorde med mjölkfritt margarin och havrebaserat alternativ till créme fraîche. Blev supergott, syrligt och sött. Och inte för söt, fin balans. Klart godkänd.

Maria

2020-10-14

Otroligt god!

Näringsvärde per portion

Energi 1196 KJ / 286 kCal
Fett 13.7 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 33.6 g
Protein 5.7 g
Läs mer om näringsvärden