Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparbiff med sötsur lökkompott

För att lyxa till vardagen lite så kan du testa att laga till pepparbiff med sötsur lökkompott. Servera biffarna och kompotten tillsammans med råstekt potatis och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lökkompott: Skala och strimla rödlöken. Hetta upp en liten kastrull med olja och fräs löken mjuk i ca 4 minuter. Rör om då och då.
  2. Strö över sockret och låt det "smälta in" i löken. Häll på vinägern och låt koka ihop tills nästan all vätska kokat bort. Ta av från värmen. Salta och peppra lätt. Rör ner persiljan.
  3. Pepparbiff: Pensla kanterna på köttbitarna med lite olja och rulla dem i pepparmix. Salta ovan- och undersidan. Hetta upp en lättoljad stekpanna och stek köttet ca 3 minuter på varje sida.
  4. Till servering: Servera med lökkompotten, råstekt tärnad potatis och kokt broccoli till.

I näringsberäkningen ingår stekt potatis och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
Lökkompott
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
Pepparbiff
  • 4 skivor utskuren biff (4 skivor motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk olja till pensling
  • pepparmix
  • salt
Till servering
  • råstekt potatis
  • kokt broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2169 kJ / 518 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden