Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola

Italieninspirerad pastarätt med härliga smaker av portabellosvamp, purjolök, schalottenlök och gorgonzolaost. En förstklassig måltid som du enkelt tillagar. Servera med en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka penne enligt anvisning på paketet.
  2. Skiva svampen grovt. Skala och skiva lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Fräs lök, vitlök, purjolök och svamp i olivolja en het panna i 3-4 minuter. Rör om då och då.
  4. Grovhacka persilja. Blanda svamp och persilja med pastan. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar. Smula över gorgonzolaost. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g penne
  • 250 g portabellosvamp eller champinjoner
  • 1/2 purjolök (den vita delen)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g gorgonzolaost
Lägg till i inköpslistan