Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola
![Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_40874/cf_259/penne_med_stekt_svamp__purjolok_och_smulad_gorgonzola.jpg)
Italieninspirerad pastarätt med härliga smaker av portabellosvamp, purjolök, schalottenlök och gorgonzolaost. En förstklassig måltid som du enkelt tillagar. Servera med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
![Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_40874/cf_259/penne_med_stekt_svamp__purjolok_och_smulad_gorgonzola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g penne
250 g portabellosvamp eller champinjoner
1/2 purjolök (den vita delen)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 kruka persilja
salt
nymalen svartpeppar
100 g gorgonzolaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer