Pelle Janzon-krustader

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentar

Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

Sabine

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ostkex med löjrom
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rågchips med svamp och löjrom
Betyg 3.3 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löjromspotatis
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.167 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad