Pelle Janzon-krustader

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

    Sabine

Näringsvärde per portion

Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Ostkex med löjrom
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rågchips med svamp och löjrom
    Betyg 3.3 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Löjromspotatis
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fyllda krustader
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skagensnittar toppade med löjrom
    Betyg 3 av 5.167 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad