Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

Pavlova är en klassisk marängtårta som går att fylla med det man gillar allra bäst. Här toppas den frasiga, men ändå sötsega, marängbottnen med en frisk rabarbercurd, söta jordgubbar och hasselnötter som rostats med honung. Somrigt värre – och riktigt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Gör så här
00:05:00
00:01:00
01:30:00
00:15:00
00:05:00
00:02:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 751 kCal
Fett39 g
Salt0.3 g
Kolhydrater88 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stVi älskar den, använder en "passapure" till rabarbercurden.
Rolf
Min man älskar denna tårta. De är ett måste på midsommar bordet. Jag tycker rabarbercurden är lätt att göra. De som är bakdelen är att man måste ha ett bra kök då de är många moment.
Linnea
Jag körde med stavmixer, gick utmärkt! :)följde receptet min innan jag tillsatte äggen så mixade jag rabarberkompotten. Hoppas gästerna blir nöjda imrgon ;)
Ann
Hej Petra, Rebecca och Anita! Behöver ej vara så krångligt men det är viktigt att man verkligen trycker ut purén genom silen när man passerar den. Vi rekommenderar att man använder tex en slev att trycka ut purén med, annars blir det inte så mycket som rinner igenom. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Misstänkte direkt att det kunde bli stopp i en sil. Bekräftades i en kommentar. Ändrade därför lite. Kokte rabarber o socker som i receptet utan extra vatten. Hällde upp genom ett durkslag till ny kastrull. Väntade lite medan saften rann av. Vispade ut majsstärkelsen i pyttelite kallt vatten, för så har jag erfarenhet att det blandar sig lätt. Vispade ner det i rabarbersaften. Vispade ner äggen. Den röda, vackra saften hade nu tappat färgen och såg grådaskig ut. Droppade i ett par droppar röd hushållsfärg. Sjöd upp försiktigt under ständig omrörning tills den tjocknade. Tog bort från värmen och vispade ner smöret. Voilà! Perfekt, tycker jag.
Anita
Behövs en stavmixer någonstans vid majsstärkelsen om det ska gå att få detta igenom en sil.
Rebecca
Hej Karin! Du behöver inte ha vatten i rabarberkoket. När rabarbern blir varm så släpper den ifrån sig så mycket vätska att man inte behöver tillsätta något extra vatten. Hälsningar Michelle
Ica-köket
ska man ha vatten i kastrullen när man kokar rabarberna
Karin
Hur ska man få ut vätskan från rabarberkoket? Står i receptet att man ska använda finmaskig sil, men den sätts igen på en gång och vätskan stannar kvar i silen. Står just nu med en saftmaja och pressar ut saften för hand annars skulle det endast bli någon deciliter raberbercurd.
Petra