Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

Pavlova är en klassisk marängtårta som går att fylla med det man gillar allra bäst. Här toppas den frasiga, men ändå sötsega, marängbottnen med en frisk rabarbercurd, söta jordgubbar och hasselnötter som rostats med honung. Somrigt värre – och riktigt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
6 portioner
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk äppelcidervinäger
100 g hasselnötter
1 msk honung
3 dl vispgrädde
1 l färska jordgubbar
Rabarbercurd
500 g rabarber
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör
Gör så här
00:05:00
00:01:00
01:30:00
00:15:00
00:05:00
00:02:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 751 kCal
Fett39 g
Salt0.3 g
Kolhydrater88 g
Protein9 g
Kommentarer
Vi älskar den, använder en "passapure" till rabarbercurden.
Rolf
2024-12-28Min man älskar denna tårta. De är ett måste på midsommar bordet. Jag tycker rabarbercurden är lätt att göra. De som är bakdelen är att man måste ha ett bra kök då de är många moment.
Linnea
2021-06-22Jag körde med stavmixer, gick utmärkt! :)följde receptet min innan jag tillsatte äggen så mixade jag rabarberkompotten. Hoppas gästerna blir nöjda imrgon ;)
Ann
2020-05-28