Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

93
8
Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

Pavlova är en klassisk marängtårta som går att fylla med det man gillar allra bäst. Här toppas den frasiga, men ändå sötsega, marängbottnen med en frisk rabarbercurd, söta jordgubbar och hasselnötter som rostats med honung. Somrigt värre – och riktigt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
1 tsk
äppelcidervinäger
100 g
hasselnötter
1 msk
honung
3 dl
vispgrädde
1 l
färska jordgubbar

Rabarbercurd

500 g
rabarber
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
2
ägg
50 g
rumsvarmt smör

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt och använd mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Linnea

2021-06-22

Min man älskar denna tårta. De är ett måste på midsommar bordet. Jag tycker rabarbercurden är lätt att göra. De som är bakdelen är att man måste ha ett bra kök då de är många moment.

Ann

2020-05-28

Jag körde med stavmixer, gick utmärkt! :)följde receptet min innan jag tillsatte äggen så mixade jag rabarberkompotten. Hoppas gästerna blir nöjda imrgon ;)

Redaktionen

2015-06-25

Hej Petra, Rebecca och Anita! Behöver ej vara så krångligt men det är viktigt att man verkligen trycker ut purén genom silen när man passerar den. Vi rekommenderar att man använder tex en slev att trycka ut purén med, annars blir det inte så mycket som rinner igenom. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3141 KJ / 751 kCal
Fett 39 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 88 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept