Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter
Pavlova är en klassisk marängtårta som går att fylla med det man gillar allra bäst. Här toppas den frasiga, men ändå sötsega, marängbottnen med en frisk rabarbercurd, söta jordgubbar och hasselnötter som rostats med honung. Somrigt värre – och riktigt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk äppelcidervinäger
100 g hasselnötter
1 msk honung
3 dl vispgrädde
1 l färska jordgubbar
Rabarbercurd
500 g rabarber
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 751 kCal
Fett39 g
Salt0.3 g
Kolhydrater88 g
Protein9 g
Kommentarer
Min man älskar denna tårta. De är ett måste på midsommar bordet. Jag tycker rabarbercurden är lätt att göra. De som är bakdelen är att man måste ha ett bra kök då de är många moment.
Linnea
2021-06-22Jag körde med stavmixer, gick utmärkt! :)följde receptet min innan jag tillsatte äggen så mixade jag rabarberkompotten. Hoppas gästerna blir nöjda imrgon ;)
Ann
2020-05-28Hej Petra, Rebecca och Anita! Behöver ej vara så krångligt men det är viktigt att man verkligen trycker ut purén genom silen när man passerar den. Vi rekommenderar att man använder tex en slev att trycka ut purén med, annars blir det inte så mycket som rinner igenom. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-25