Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter

Pavlova är en klassisk marängtårta som går att fylla med det man gillar allra bäst. Här toppas den frasiga, men ändå sötsega, marängbottnen med en frisk rabarbercurd, söta jordgubbar och hasselnötter som rostats med honung. Somrigt värre – och riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa på högsta hastighet ca 5 minuter till en tjock och glansig maräng. Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa ytterligare 1 minut.
  3. Rita en cirkel, ca 25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten i cirkeln, smeten ska vara högre på kanterna än i mitten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna.
  5. Rabarbercurd: Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i majsstärkelsen och koka i 5 minuter. Ta från värmen och vispa ner äggen. Passera genom en finmaskig sil. Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Låt svalna.
  6. Rosta nötterna på medelvärme i en torr stekpanna ca 1 minut. Tillsätt honungen och rosta nötterna gyllenbruna. Häll ut på bakplåtspapper. Låt svalna.
  7. Vispa grädden. Halvera jordgubbarna. Hacka nötterna grovt.
  8. Lägg rabarbercurd i mitten av tårtan. Klicka över grädden, strö över jordgubbar, nötter och gärna ätbara blommor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt och använd mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 100 g hasselnötter
  • 1 msk honung
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l färska jordgubbar
Rabarbercurd
  • 500 g rabarber
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3141 kJ / 751 kCal