Pavlova med rabarber och jordgubbar

34
14
Pavlova med rabarber och jordgubbar

Ett underbart recept på Pavlova, som är en slags marängtårta perfekt att servera till efterrätt. Du gör marängbottnen av bland annat ägg, socker och vinäger. Garnera tårtan med rabarber, jordgubbar och grädde!

Skriv ut
Pavlova med rabarber och jordgubbar

Ingredienser

8 portioner
4
äggvitor
1/2 krm
salt
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk
vitvinsvinäger

Garnering

300 g
rabarber
2 msk
strösocker
500 g
jordgubbar
2 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Veronika

2021-09-23

Med både salt och vitvinsvinäger blir marängen fastare, luftigare och lättare att jobba med, tycker jag ☺️👍🏻

Susanne

2021-06-26

Jag uteslöt både salt och vinäger och fick en fin maräng, som jag fördelade på ett bakplåtspapper, där jag ritat ut en önskad form/storlek. Någon kakform behövs inte. Viktigt att marängen förvaras helt torrt, om man inte ska göra iordning tårtan direkt… min fick stå kvar i (avstängd) ugn några timmar innan det var dags.

Veronika

2021-04-27

Tips! Man behöver bara ta själva kanten på formen och ställa den på en plåt med bakplåtspapper:) Den blev jättefin även utan vitvinsvinäger. Vet egentligen inte varför man har det i smeten. Men det kanske någon kan förklara?

Testa liknande recept