Pavlova med rabarber och jordgubbar
Ett underbart recept på Pavlova, som är en slags marängtårta perfekt att servera till efterrätt. Du gör marängbottnen av bland annat ägg, socker och vinäger. Garnera tårtan med rabarber, jordgubbar och grädde!
Ingredienser
8 portioner
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Garnering
300 g rabarber
2 msk strösocker
500 g jordgubbar
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med både salt och vitvinsvinäger blir marängen fastare, luftigare och lättare att jobba med, tycker jag ☺️👍🏻
Veronika
2021-09-23Jag uteslöt både salt och vinäger och fick en fin maräng, som jag fördelade på ett bakplåtspapper, där jag ritat ut en önskad form/storlek. Någon kakform behövs inte. Viktigt att marängen förvaras helt torrt, om man inte ska göra iordning tårtan direkt… min fick stå kvar i (avstängd) ugn några timmar innan det var dags.
Susanne
2021-06-26Tips! Man behöver bara ta själva kanten på formen och ställa den på en plåt med bakplåtspapper:) Den blev jättefin även utan vitvinsvinäger. Vet egentligen inte varför man har det i smeten. Men det kanske någon kan förklara?
Veronika
2021-04-27