Pavlova med rabarber och jordgubbar

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
14
Pavlova med rabarber och jordgubbar

Ett underbart recept på Pavlova, som är en slags marängtårta perfekt att servera till efterrätt. Du gör marängbottnen av bland annat ägg, socker och vinäger. Garnera tårtan med rabarber, jordgubbar och grädde!

Pavlova med rabarber och jordgubbar

Ingredienser

8 portioner
4   äggvitor
1/2 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  majsstärkelse
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  vitvinsvinäger

Garnering

300 g  rabarber
2 msk  strösocker
500 g  jordgubbar
2 1/2 dl  vispgrädde
1 tsk  vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Med både salt och vitvinsvinäger blir marängen fastare, luftigare och lättare att jobba med, tycker jag ☺️👍🏻

Veronika

2021-09-23

Jag uteslöt både salt och vinäger och fick en fin maräng, som jag fördelade på ett bakplåtspapper, där jag ritat ut en önskad form/storlek. Någon kakform behövs inte. Viktigt att marängen förvaras helt torrt, om man inte ska göra iordning tårtan direkt… min fick stå kvar i (avstängd) ugn några timmar innan det var dags.

Susanne

2021-06-26

Tips! Man behöver bara ta själva kanten på formen och ställa den på en plåt med bakplåtspapper:) Den blev jättefin även utan vitvinsvinäger. Vet egentligen inte varför man har det i smeten. Men det kanske någon kan förklara?

Veronika

2021-04-27

Testa liknande recept

Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter
Betyg 3.8 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber med marängtopp
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga