Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlova med rabarber och jordgubbar

Ett underbart recept på Pavlova, som är en slags marängtårta perfekt att servera till efterrätt. Du gör marängbottnen av bland annat ägg, socker och vinäger. Garnera tårtan med rabarber, jordgubbar och grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 4 port) med matfett.
  3. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast. Vispa på låg hastighet i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Bred ut smeten i formen och gör en fördjupning i mitten av smeten.
  4. Sänk värmen till 125°C. Sätt in formen nedre delen av ugnen. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Garnering: skär rabarbern i bitar, lägg dem i en kastrull med sockret och låt smälta ihop på svag värme. Låt det kallna.
  6. Skär jordgubbarna i halvor. Vispa grädden med vaniljsockret.
  7. Lägg marängen på ett fat. Bred på grädden. Garnera med rabarbern och jordgubbarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Garnering
  • 300 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!