Körsbärssylt med choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Körsbärssylt med choklad

Detta recept på körsbärssylt med smak av choklad är både snabbt och gott! Blanda ihop körsbären med citronsaft och syltsocker, tillsätt sedan chokladen. Servera sylten som tillbehör till gröt, pannkakor eller tillsammans med bakverk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/4 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur körsbären. Mixa eller finhacka bären. Blanda bärmassan, citronsaften och syltsockret i en gryta och koka i 4 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga.
  2. Blanda i chokladen och konjaken. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Recept och bild från www.dansukker.se

Ingredienser

Portioner: 2 1/4 liter
  • 1 kg körsbär eller bigaråer
  • 1 paket syltsocker 1+3
  • 1 msk citronsaft
  • 75 g riven mörk choklad
  • 2 msk konjak (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan