Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlova från Nya Zeeland

Elegant och festlig marängtårta är denna Pavlova från Nya Zeeland. Tilltalande och njutbar med sötma från olika frukter och bär. Lättlagad och svindlande god med lättvispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp. Sänk sedan hastigheten och vispa in maizena, vaniljsocker och vinäger.
  3. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter (för 6 port). Häll smeten på pappret och bre ut den i cirkeln utan att hantera den för mycket. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
  4. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125°C. Grädda i 1,5 timme. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Fyllning: Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggvitor (stora ägg)
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl frukt och bär
Lägg till i inköpslistan