Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerad glass med maräng och bär

Ett underbart recept på en somrig och lyxig efterrätt. Gratinerad glass med maräng och färska bär gör du av bland annat sockerkaksbotten, vaniljglass och ägg. Servera till kalas eller andra festligheter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Maräng: Vispa äggvitan långsamt i ca 3 minuter. Öka hastigheten och vispa till fast konsistens.
  2. Koka socker och vatten till 121°C.
  3. Häll försiktigt ner den heta sockerlagen i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen svalnat. Lägg marängen i en spritspåse och förvara kallt.
  4. Bottnen: Lägg sockerkaksbottnen på ett fat. Toppa med bären. Skär glassen i skivor och fördela över bären. Ställ in i frysen om ni inte ska äta den på en gång.
  5. Spritsa marängen ovanpå så att den täcker tårtan. Gratinera med hjälp av gasolbrännare, eller under grillelementet i ugn, 250°C, till fin färg. Det går fort!
  6. Garnera fatet genom att täcka det med färska bär.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
Botten
  • 1 sockerkaksbotten (baka 1 rektangulär botten eller ta 1 rund köpt botten)
  • 4 dl bär
  • 1 l vaniljglass
Maräng
  • 6 äggvitor från medelstora ägg
  • 4 dl socker
  • 1 dl vatten
Garnering
  • 2 l färska bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1858 kJ / 444 kCal
Läs mer om näringsvärden