Gratinerad glass med maräng och bär

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Gratinerad glass med maräng och bär

Ett underbart recept på en somrig och lyxig efterrätt. Gratinerad glass med maräng och färska bär gör du av bland annat sockerkaksbotten, vaniljglass och ägg. Servera till kalas eller andra festligheter!

Gratinerad glass med maräng och bär

Ingredienser

10 portioner

Botten

1   sockerkaksbotten (baka 1 rektangulär botten eller ta 1 rund köpt botten)
4 dl  bär
1 l  vaniljglass

Maräng

6   äggvitor från medelstora ägg
4 dl  socker
1 dl  vatten

Garnering

2 l  färska bär

Gör så här

För allaInnehåller gluten, mjölk och ägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1858 KJ / 444 kCal

Testa liknande recept

Marängkrans med bär
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pavlova
Betyg 4.2 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bings marängtårta
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Farmor Zarahs äppelmaräng
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marängtårta med bär
Betyg 4.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga