Den här marängtårtan är perfekt för sommarkalaset. Du gör marängsmeten, brer ut den på bakplåtspapper och gräddar den. Grädde, smält choklad och bär är prima som garnering. Mums.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Byt grädden mot havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde denna till midsommar, men vissa förändringar dock. Den blev supergod! Först och främst behövde den vara inne längre i ugnen för att bli mer seg en kladdig. Ca 15 min innan den var färdigräddad strödde jag på ca 100 g hackad sötmandel. Chokladmängden ökade jag på till 150 g. Istället för grädde tog jag och vispade 5 dl creme fraiche (ej lätt) med 1 msk socker tills den blivit hård (tar ett tag). I vispet blandade jag i innehållet från en vaniljstång. MUMS!
Maria
2007-06-26Ser jättegott ut MEN hur känner man att tårtan är klar? Ska den vara kladdig i mitten? Det står ca 1 timme, min har stått inne i 1,5 timme och känns fortfarande kladdig.
Lisa
2007-06-20