Bings marängtårta
Den här marängtårtan är perfekt för sommarkalaset. Du gör marängsmeten, brer ut den på bakplåtspapper och gräddar den. Grädde, smält choklad och bär är prima som garnering. Mums.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
10 portioner
Maräng
8 äggvitor
2 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
Garnering
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
ca 2 - 2 1/2 l bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Jag gjorde denna till midsommar, men vissa förändringar dock. Den blev supergod! Först och främst behövde den vara inne längre i ugnen för att bli mer seg en kladdig. Ca 15 min innan den var färdigräddad strödde jag på ca 100 g hackad sötmandel. Chokladmängden ökade jag på till 150 g. Istället för grädde tog jag och vispade 5 dl creme fraiche (ej lätt) med 1 msk socker tills den blivit hård (tar ett tag). I vispet blandade jag i innehållet från en vaniljstång. MUMS!
Maria
2007-06-26Ser jättegott ut MEN hur känner man att tårtan är klar? Ska den vara kladdig i mitten? Det står ca 1 timme, min har stått inne i 1,5 timme och känns fortfarande kladdig.
Lisa
2007-06-20