Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pastramistubbar med olivmascarpone

Kryddig pastrami och medelhavsinpirerad mascarpone med finhackade oliver och citronskal ger skön smak åt de här tortillastubbarna. Enkel och god smårätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt oliverna rinna av och hacka dem. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet fint.
  2. Blanda mascarpone med oliver, citronskal och salladskrydda. Smaksätt med salt, nymald peppar och några droppar citronsaft.
  3. Bred olivmascarpone på tortillabröden. Lägg på pastrami och ruccola. Rulla ihop bröden. Skär dem i ca 3 cm tjocka skivor, fäst ihop dem med tandpetare och ställ dem på ett fat. Garnera med ärtskott och basilika.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pastramin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria tortillabröd/tunnbröd.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 1 citron
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt och peppar
  • 2 tortillabröd wrap size
  • 12 skivor pastrami
  • 65 g ruccola
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 1 kruka basilika
  • tandpetare
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 929 kJ / 222 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer