Pastastubbar

En snabblagad variant på den klassiska rätten delizie är det här. Lasagneplattor rullas ihop med skinka och zucchini. Rullarna skärs i bitar som ställs i en form och gratineras i ugnen med tomat- och ostsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1913 KJ / 457 kCal
Fett14.7 g
Kolhydrater52.4 g
Protein25.8 g

Kommentarer
12 stGör den här rätten ofta! Supergod! Funkar bra med kokt skinka också. Jag brukar späda ostsåsen med lite grädde och ha riven ost på toppen.
Annika
Den här rätten genererade mer arbete än den smakade gott
Ingegerd
Blötlägg alltid plattorna en stund. Dom kan vara lite torra från butiken. Då går det bra att rulla. När ni rullat, tryck i tre spagettistrån för att låsa rullen. Det här är riktigt gott och snabblagat men inte så billigt som man kan tro på rubriken Billiga veckan :)
Tommy
Denna rätten gör jag INTE om. Svår rullade plattor och ännu svårare att dela dem i 3cm bitar och sen få dem att stå kvar i formen utan att rulla upp sig. Gegga moja i formen vart det
Eva-charlotta
Denna rätten gör jag INTE om. Svår rullade plattor och ännu svårare att dela dem i 3cm bitar och sen få dem att stå kvar i formen utan att rulla upp sig. Gegga moja i formen vart det
Eva-charlotta
Det måste vara FÄRSKA lasagneplattor för att de ska kunna gå att rulla såklart!
Lisa
Helt omöjligt att rulla stubbar av det... Pastan bara gick sönder. Men smaken var bra!
Thomas
Glömde köpa färska plattor så det blev okokta. La dem platta ner i formen. Funkade fint. Smaken allmänt var riktig god :)
Ronald
Helt okej smak, men håller med de andra. Plattorna sprack så några stubbar blev det inte! Tyvärr för lite zucchini också, fick en smal med i matkassen och det räckte bara till två smala skivor per platta :-(
Anna
Jag köpte färska lasagneplattor men tyckte ändå att de var svårrullade och sprack, de ska ju inte blötas upp först.
Marie