Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasoppa

Pastasoppans egenskaper gör den optimal att servera en kylig höstvardag. Soppan är snabblagad och har en mustig och krämig karaktär tack vare buljongen och grädden som gör soppan helt underbar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen. Tillsätt pasta och koka den mjuk med tuggmotstånd (al dente). Smaka av med salt och peppar.
  2. Runda eventuellt av soppan med grädde eller crème fraiche. Servera med persilja.

För alla

Rätten innehåller gluten och laktos och även ägg kan förekomma i pastan.
Gör glutenfri: välj pasta utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd gräddersättning från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 l god mustig buljong
  • 500 g kort pasta t ex spiraler eller snäckor
  • salt och peppar
  • ev 1 1/2 dl grädde eller creme fraiche
  • 1 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan