Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasås med lax och citron

En fräsch och matig pasta som du kan tillaga när du inte har så gott om tid. Laxen får fräsas med purjolök och vitlök och sedan ackompanjeras av ärtor och citronjuice. Den gräddiga såsen blandas med pastan och sedan är middagen klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Skär laxen i bitar ca 2x2 cm.
  2. Fräs all lök i matfettet. Häll över citronjuicen och låt sjuda ett par minuter.
  3. Tillsätt "grädden" och ärterna låt allt samman sjuda 2-3 minuter. Vänd ner lax och dill, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxsåsen med pasta och bröd.

För alla

Glutenfri: använd glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matgrädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kallrökt lax i bit
  • 1 msk flytande matfett
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 dl gräddprodukt (4 %)
  • 250 g gröna ärter
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 624 kCal
Läs mer om näringsvärden