Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing

(1)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing är en snabblagad rätt med pigg smak. Blanda ihop pastasalladen innan du häller över dressingen av mixade kronärtskocksbottnar, crème fraiche och bladpersilja. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 4 ägg
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 dl kapris
Kronärtskocksdressing
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à ca 400 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl bladpersilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av. Koka äggen hårda. Låt tonfisken rinna av. Skala och skär tunna klyftor av löken.
  2. Blanda alla ingredienser till salladen.
  3. Dressing: Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Mixa dem med crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Servera salladen med dressing och bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 0 g
Energi
2716 kJ / 649 kCal
Läs mer om näringsvärden