Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastasallad med rostade grönsaker, kalkon och fetaost

Den här pastasalladen med grönsaker, kalkon och fetaost har en lätt syra av citron i sig. Rätten serveras ljummen men funkar lika bra kall dagen därpå. Det gör det också möjligt att laga rätten i förväg och bara ställa fram, alternativt värma lätt, inför servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva zucchinin. Skala och klyfta löken.
  3. Blanda grönsakerna med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när det återstår 3 minuter av koktiden.
  5. Tvätta citronen. Finriv skalet av citronhalvan och pressa ur saften.
  6. Skölj pastan i kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med de rostade grönsakerna, oregano, citronskal och -saft.
  7. Strimla kalkonskivorna. Vänd ner grovt smulad fetaost, basilikablad, kalkon och ruccola i salladen strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingredienserna i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 citron
  • 1 tsk oregano
  • 120 g skivad rökt kalkon
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 522 kCal