Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Ett rustikt recept på bedårande kalkonlår i ugn med varm pastasallad och ädelostdipp. Du gör salladen av pasta, blandade betor, purjolök och kål. Såsen av blåmögelost blir ljuvligt gott till kalkonen och pastasalladen.

Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Ingredienser

4 portioner
800 g  kalkon (helst ovanlåret som först får sjuda i lantbuljong ca 2 timmar så det blir mört och benet lossnar men bröstet fungerar också bra)
2 msk  smör
1 msk  pimiento (rökt paprikapulver, vanligt paprikapulver fungerar nästan lika bra)
salt och peppar
125 g  blåmögelost t ex gräddädel
1 1/3 dl  mjölk
svartpeppar
8 dl  pasta av dinkelmjöl
500 g  kokta blandade betor (gulbetor, polkabetor eller rödbetor)
150 g  spetskål
10 cm  purjolök
1 dl  kallpressad rapsolja
2 msk  vinäger av god kvalitet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzadeg romana
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciabröd med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Levain
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sallad med nashipäron, ost och krutonger
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga