Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

1
0
Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Ett rustikt recept på bedårande kalkonlår i ugn med varm pastasallad och ädelostdipp. Du gör salladen av pasta, blandade betor, purjolök och kål. Såsen av blåmögelost blir ljuvligt gott till kalkonen och pastasalladen.

Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Ingredienser

4 portioner
800 g kalkon (helst ovanlåret som först får sjuda i lantbuljong ca 2 timmar så det blir mört och benet lossnar men bröstet fungerar också bra)
2 msk smör
1 msk pimiento (rökt paprikapulver, vanligt paprikapulver fungerar nästan lika bra)
salt och peppar
125 g blåmögelost t ex gräddädel
1 1/3 dl mjölk
svartpeppar
8 dl pasta av dinkelmjöl
500 g kokta blandade betor (gulbetor, polkabetor eller rödbetor)
150 g spetskål
10 cm purjolök
1 dl kallpressad rapsolja
2 msk vinäger av god kvalitet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer