Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp

Ett rustikt recept på bedårande kalkonlår i ugn med varm pastasallad och ädelostdipp. Du gör salladen av pasta, blandade betor, purjolök och kål. Såsen av blåmögelost blir ljuvligt gott till kalkonen och pastasalladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Stek kalkonen i smör så den får färg på ytan. Salta, peppra och krydda med pimentonpulver. Stek den färdig i ugnen. Innertemperaturen på bröstet ska vara 70°C. 
  3. Koka upp mjölken till ostdippen. Smula osten i en bunke. Slå på mjölken och mixa till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar. Låt svalna.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär betorna i bitar och lägg i en skål. Strimla kålen fint. Dela purjolöken på längden. Skölj den noga och strimla den fint. Blanda kålen och purjon med betorna. Blanda ner den nykokta pastan. Smaksätt med rapsolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Skär upp kalkonen och servera den med pastasallad och blue cheese dipp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kalkon (helst ovanlåret som först får sjuda i lantbuljong ca 2 timmar så det blir mört och benet lossnar men bröstet fungerar också bra)
  • 2 msk smör
  • 1 msk pimento (rökt paprikapulver, vanligt paprikapulver fungerar nästan lika bra)
  • salt och peppar
  • 125 g blåmögelost t ex gräddädel
  • 1 1/3 dl mjölk
  • svartpeppar
  • 8 dl pasta av dinkelmjöl
  • 500 g kokta blandade betor (gulbetor, polkabetor eller rödbetor)
  • 150 g spetskål
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk vinäger av god kvalitet
Lägg till i inköpslistan