Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pastasallad med räkor, lök och ruccola

En pastasallad med räkor, lök och rucola som serveras kall till middag eller picknick. Pastan, räkorna och ruccolan kantas av lök och till denna sallad gör du en ljuvlig dressing på bland annat mini fraiche, ketchup och vinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Tina räkorna enligt förpackningens anvisning. Skala och skiva löken. Fräs löken i olja några minuter. Låt löken kallna. Skölj och riv sallaten i mindre bitar. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Varva pasta, lök, räkor och rucolasallat i en salladsskål.
  4. Dressing: Smaksätt mini fraichen med salt, socker, peppar och gärna ketchup och vinäger.
  5. Till servering: Servera pastasalladen med dressingen och bröd.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Servera glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta. 

Tips

Ersätt räkorna med surimi, musslor eller tonfisk som variation.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 400 g djupfrysta skalade räkor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 100 g ruccolasallad
Dressing
  • 2 dl minifraiche
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm peppar
  • 1 msk vinäger
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 576 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden