Pastasallad med räkor, lök och ruccola
En pastasallad med räkor, lök och rucola som serveras kall till middag eller picknick. Pastan, räkorna och ruccolan kantas av lök och till denna sallad gör du en ljuvlig dressing på bland annat mini fraiche, ketchup och vinäger.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex penne
400 g djupfrysta skalade räkor
2 rödlökar
1 msk olja
100 g rucolasallad
Dressing
2 dl minifraiche
1 tsk salt
1/2 tsk socker
2 msk ketchup
1 krm peppar
1 msk vinäger
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2319 KJ / 554 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen smakar endast vinäger… ingen hit för mig iaf
Lovisa
2023-03-16Gott och lätt!
Sofia
2020-08-14En favorit i sommar hos oss! Vi har även provat att byta ut räkorna emot kycklingfilé. Istället för ketchup tog vi chilisås. Eftersom vår ungar inte är så förtjusta i ruccola tog vi blandsallad ifrån egen odling, mums.
Ann-sophie
2007-07-27