Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med citrus och koriander

En perfekt sommarsallad med god smak finner du i denna pastasallad med citrus och koriander. Blanda ihop alla dina ingredienser till en god röra med syrlig ton och låt sedan var och en riva på parmesanost och garnera med ruccolasallad och koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Spola hastigt av den färdiggkokta pastan med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Pressa limefrukten. Skala och dela avokadorna i grova bitar och mosa dem i limesaften. Skär bort skalet på blodgrapen och skär ut klyftorna. Skala och hacka schalottenlöken.
  4. Vänd ner pastan i avokadoblandningen. Häll över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser och lägg upp salladen på en tallrik. Riv lite parmesanost över pastasalladen och garnera med ruccolasallad och koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta
  • 1 lime
  • 2 avokador
  • 1 blodgrape
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 30 g parmesanost
Garnering
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1 knippe koriander
Lägg till i inköpslistan