Pastasallad med pinjenötter

Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Pastasallad med pinjenötter

En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Pastasallad med pinjenötter

Ingredienser

6 portioner
500 g pasta gärna gnocchi

Dressing

1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter eller skållad, skalad hackad mandel
1 1/2 dl hasselnötsolja eller solrosolja
1/2 dl balsamvinäger
salt
peppar
1 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Supergod pastasallad! Denna är lätt att förbereda innan och blir godare om man låter den dra lite innan man ska äta den. Har du inte provat denna så gör det.

    Kamilja

  • Nix, denna pastasallad var inte god!

    Annelie

  • Gott och enkel att göra. Perfekt till fest!

    Olga

  • Mycket god och superenkel. Passar utmärkt till buffén.

    Catarina

  • Tips om du är nötallergisk: Istället för pinjenötter är det jättegott med solroskärnor. "Gifter sig" bra med solrosoljan. Har gjort denna pastasallad hur många gånger som helst och den är alltid lika populär.

    Agneta

  • Jag blandade i grillad kyckling och lite kruksallad och serverade detta på min 30-årsdag. Det var så gott och populärt så nu blir det repris på makens 30-årsdag!

    Tina

  • Dressingen räcker till 1 kg pasta om man ska bjuda många. Jag hade denna på min 25-årsfest och det var mycket uppskattat.

    Jennie

  • Glöm inte köp hem paprika. Det står inte med under "dressing"

    Anette

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 678 kCal
Fett34 g
Salt0.01 g
Kolhydrater75 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Tomatsallad med ruccola
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad