Pastasallad med pinjenötter

En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 678 kCal
Fett34 g
Salt0.01 g
Kolhydrater75 g
Protein13 g
Kommentarer
8 stSupergod pastasallad! Denna är lätt att förbereda innan och blir godare om man låter den dra lite innan man ska äta den. Har du inte provat denna så gör det.
Kamilja
Nix, denna pastasallad var inte god!
Annelie
Gott och enkel att göra. Perfekt till fest!
Olga
Mycket god och superenkel. Passar utmärkt till buffén.
Catarina
Tips om du är nötallergisk: Istället för pinjenötter är det jättegott med solroskärnor. "Gifter sig" bra med solrosoljan. Har gjort denna pastasallad hur många gånger som helst och den är alltid lika populär.
Agneta
Jag blandade i grillad kyckling och lite kruksallad och serverade detta på min 30-årsdag. Det var så gott och populärt så nu blir det repris på makens 30-årsdag!
Tina
Dressingen räcker till 1 kg pasta om man ska bjuda många. Jag hade denna på min 25-årsfest och det var mycket uppskattat.
Jennie
Glöm inte köp hem paprika. Det står inte med under "dressing"
Anette