Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med grön sås och avokado

Härlig kassler täcks av kladdiga avokadobitar och en bedårande grön sås gjord på grovhackad krasse, persilja, vitlök, lättcrème fraiche och citronjuice. Snabblagat och suverän vardagsmat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka krassen och persiljan. Mixa till en ljusgrön sås i matberedaren med vitlök, vatten, lättcrème fraiche och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Kärna ur, skala och skär avokadorna i grova bitar. 
  3. Skär kasslern i cm-tjocka skivor. Stek eller grilla dem i en het lättoljad stekpanna. Lägg upp på tallrikar. 
  4. Toppa med avokado och skedda över såsen. Servera eventuellt med citronklyftor. Servera med kokt potatis eller ris och bröd.

Näringsberäkning per portion, inkl potatis:

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vatten
  • 1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
  • 1 msk nypressad citronjuice
  • salt
  • kajennpeppar
  • 2 avokador
  • 500 g kassler
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1928 kJ / 461 kCal