Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasnäckor med ruccola och tomat

Oemotståndliga, snabba pastasnäckor som kommer bli familjens stora favoriträtt! Blanda ner ruccolan och den varma pastan i den frästa lök- och skinkröran och strö över lite ost. Servera din smarriga, varma rätt med din härliga tomatröra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av den nedre grova delen på sallatsstjälkarna. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i lite salt och blanchera sallaten i 1 min. Spola därefter den i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skålla och skala tomaterna. Hacka tomatköttet och lägg i en kastrull med hälften av olivoljan. Salta och peppra och låt tomaterna sjuda ca 10 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och skinka i en stor panna, i resten av oljan.
  4. Skär eller klipp sallaten i mindre bitar och blanda ner i pannan tillsammans med pastan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera tomatröran till och strö över riven ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kruka ruccolasallad
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g mogna tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 280 g pastasnäckor
  • 50 g kallrökt skinka
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden