Pastarullar med spenat och ricotta

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
9
Pastarullar med spenat och ricotta

Utmana dig själv genom att göra detta avancerade recept på pastarullar med spenat och ricotta. Lägg len béchamelsås, hemmagjord tomatsås och härlig mjukostfyllning i lasagneplattor. Bjud på de nygratinerade, smarriga rullarna täckta av parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Pastarullar med spenat och ricotta

Ingredienser

6 portioner
10   lasagneplattor
500 g  färsk spenat
1   gul lök
1 msk  smör till stekning
salt och peppar
1 krm  riven muskot
250 g  ricottaost (eller philadelphiaost)

Bechamelsås

1/2 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk

Tomatsås

1 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
1   förp passerade tomater (à 500 g)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Gott men använde färdiga cannelloni rör och fyllde

Emma

2023-08-19

En god maträtt, men i inköpslistan(ingredienser)står det inget om parmesan ost! Ändra det om det går! I övrigt är det här något jag gör om, fast då blir det en lasagnen istället för rullar, tog lite för mycket på mitt humör, ha,ha!

Peter

2022-12-10

Har blivit bjuden på denna rätt. Då var det philadelphiaost i och kycklingfile inrullad i lufttorkad skinka till. Supergott!!

Anna

2007-04-21

Testa liknande recept

Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegolasagne med ricottaost
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cannoli
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga