Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Pastarullar med spenat och ricotta

Utmana dig själv genom att göra detta avancerade recept på pastarullar med spenat och ricotta. Lägg len béchamelsås, hemmagjord tomatsås och härlig mjukostfyllning i lasagneplattor. Bjud på de nygratinerade, smarriga rullarna täckta av parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förkoka lasagneplattorna så att de kan formas. Förväll spenaten, alltså koka upp vatten och sänk ner spenaten en kort stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Grovhacka spenaten.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt spenaten, salt, peppar och lite riven muskot. Rör ner ricottan.
  4. Bechamelsåsen: Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3-5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av.
  5. Tomatsås: Gör lite tomatsås genom att hetta upp olivolja i en panna, pressa i vitlök och tillsätta passerade tomater, salt och peppar. Låt koka ihop i några minuter.
  6. Stryk ut lite bechamel på varje platta, sedan lite tomatsås och till sist fyllningen. Rulla ihop och lägg tätt ihop i en ugnssäker form. Häll ev över lite extra tomat-sås, strö över parmesan och gratinera i ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 10 lasagneplattor
  • 500 g färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 krm riven muskot
  • 250 g ricottaost (eller philadelphiaost)
Bechamelsås
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan