Pastarullar med spenat och ricotta

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
9
Pastarullar med spenat och ricotta

Utmana dig själv genom att göra detta avancerade recept på pastarullar med spenat och ricotta. Lägg len béchamelsås, hemmagjord tomatsås och härlig mjukostfyllning i lasagneplattor. Bjud på de nygratinerade, smarriga rullarna täckta av parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Pastarullar med spenat och ricotta

Ingredienser

6 portioner
10   lasagneplattor
500 g  färsk spenat
1   gul lök
1 msk  smör till stekning
salt och peppar
1 krm  riven muskot
250 g  ricottaost (eller philadelphiaost)

Bechamelsås

1/2 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk

Tomatsås

1 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
1   förp passerade tomater (à 500 g)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Gott men använde färdiga cannelloni rör och fyllde

Emma

2023-08-19

En god maträtt, men i inköpslistan(ingredienser)står det inget om parmesan ost! Ändra det om det går! I övrigt är det här något jag gör om, fast då blir det en lasagnen istället för rullar, tog lite för mycket på mitt humör, ha,ha!

Peter

2022-12-10

Har blivit bjuden på denna rätt. Då var det philadelphiaost i och kycklingfile inrullad i lufttorkad skinka till. Supergott!!

Anna

2007-04-21

Testa liknande recept

Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med ricottaost
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga