Pastapanna med spenat
Pastapanna med spenat, spansk peppar, purjolök, paprika och crème fraiche är en smakrik, snabblagad och matig pastarätt som passar lika bra till lunch som till middag. Serveras med rökt kalkonbröst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna penne)
100 g babyspenat
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 spansk peppar
1 msk olivolja
1 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
150 g rökt kalkonbröst i skivor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 477 kCal
Fett14.9 g
Kolhydrater52 g
Protein30.6 g
Kommentarer
Enkelt o snabbt att laga o supergott. Bytte dock ut vitlöken o den spanska pepparn mot en liten röd lök. Kompletterade med lite extra grönsallad, gurka, tomat, majs, rivna morötter o fetaost vilket passade bra till denna rätt.
Ulrika
2013-03-10Snabbt, gott och fräscht. Alla i familjen åt med bra aptit.
Linda
2013-01-31