Pastapanna med spenat

10
2
Pastapanna med spenat

Pastapanna med spenat, spansk peppar, purjolök, paprika och crème fraiche är en smakrik, snabblagad och matig pastarätt som passar lika bra till lunch som till middag. Serveras med rökt kalkonbröst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Pastapanna med spenat

Ingredienser

4 portioner
4 portioner pasta (gärna penne)
100 g babyspenat
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 spansk peppar
1 msk olivolja
1 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
150 g rökt kalkonbröst i skivor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ulrika

2013-03-10

Enkelt o snabbt att laga o supergott. Bytte dock ut vitlöken o den spanska pepparn mot en liten röd lök. Kompletterade med lite extra grönsallad, gurka, tomat, majs, rivna morötter o fetaost vilket passade bra till denna rätt.

Linda

2013-01-31

Snabbt, gott och fräscht. Alla i familjen åt med bra aptit.

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 477 kCal
Fett 14.9 g
Kolhydrater 52 g
Protein 30.6 g
Läs mer om näringsvärden