Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pastapanna med spenat

Pastapanna med spenat, spansk peppar, purjolök, paprika och crème fraiche är en smakrik, snabblagad och matig pastarätt som passar lika bra till lunch som till middag. Serveras med rökt kalkonbröst.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av ordentligt.  
  2. Skölj under tiden spenaten och purjolöken, låt dem rinna av och skär i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och tärna paprika och spansk peppar.
  3. Fräs purjo och vitlök, paprika och spansk peppar i olivoljan i en panna. Häll i buljong och crème fraiche och sjud ca 5 minuter. Lägg i spenaten och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner pastan i spenatröran. Servera pastapannan med rökt kalkonbröst.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna penne)
  • 100 g babyspenat
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1/2 spansk peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 150 g rökt kalkonbröst i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1993 kJ / 477 kCal