Våffla med kalkonmousse och soltorkade tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Våffla med kalkonmousse och soltorkade tomater

Frasig våffla serverar du här med en krämig kalkonmousse och soltorkade tomater, en lunch i toppklass. Kalkonmoussen som består av hackad kalkon och crème fraiche smakas av med dijonsenap och persilja och med lite sallad till är våfflorna klara.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka kalkonköttet. Mixa tomaterna, persiljan och kalkonköttet i matberedaren tills allt är mycket finfördelat.
  2. Vispa crème fraichen tills den blivit fast och hård.
  3. Blanda kalkonhack, crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kalkonmoussen och spröda salladsblad till nygräddade våfflor.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: grädda glutenfria våfflor.
Gör laktosfri: grädda laktosfria våfflor, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: grädda mjölkfria våfflor, byt till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g rökt skivat kalkonbröst
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • salladsblad
Lägg till i inköpslistan