Pastapanna med kyckling och ärter

Komplett pastapanna med kyckling och färgglada ärtor. Denna pastarätt är matig, smarrig och dessutom väldigt lättlagad. Med den lyxiga parmesanosten iblandad blir rätten krämig och magnifik.

Ingredienser
4 portioner
280 g pasta (t ex gnocchi)
4 kycklingfiléer
1 knippa salladslök eller:
1 purjolök
1 msk olja
500 g djupfrysta ärtor
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g parmesan
För alla
Koka gluten- eller äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg. Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Den som vill ha sås till pastapannan kan klicka över lite lätt crème fraiche smaksatt med hackade örter, t ex basilika.
Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot tofu om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 557 kCal
Kommentarer
Det lät godare än vad det var. Det blev väldigt torrt och "hårt" så jag hade i ytterligare 1 dl pastavatten 1 dl grädde. Det blev bättre men ändå ganska smaklöst.
Elin
2010-12-15Gott, enkelt recept. Använde kassler istället för kyckling, fungerade bra.
Stina
2010-10-25Gott! Använde fullkornspasta och det funkade jättebra.
Cecilia
2006-02-05