Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastapanna med kyckling och ärter

Komplett pastapanna med kyckling och färgglada ärtor. Denna pastarätt är matig, smarrig och dessutom väldigt lättlagad. Med den lyxiga parmesanosten iblandad blir rätten krämig och magnifik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skölj och finstrimla salladslöken.
  3. Stek kyckling och lök i oljan ca 5 minuter. Blanda i ärterna och krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Låt pastan rinna av men spara lite av kokvattnet. Häll kokvattnet i pannan och låt puttra några minuter. Blanda ner pastan.
  5. Grovriv parmesanosten och strö den över pastapannan.
  6. Servera pastapannan med bröd och strimlad sallad.

För alla

Koka gluten- eller äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg. Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Den som vill ha sås till pastapannan kan klicka över lite lätt crème fraiche smaksatt med hackade örter, t ex basilika. Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot tofu om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex gnocchi)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 knippa salladslök eller:
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 500 g djupfrysta ärter
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2330 kJ / 557 kCal
Läs mer om näringsvärden