Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastalinssallad med korv

Pasta- och linssallad är ett fräsch och färgglatt förslag till lunch eller middag. Med fläsk- och chorizokorv blir rätten lite mer mättande. Servera gärna varmrätten med färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Koka röda linser i lättsaltat vatten under lock i ca 10 minuter. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i olja.
  2. Skär kött- eller fläskkorv i skivor samt chorizo. Låt fräsa med i några minuter. Tillsätt köttbuljong, vitvinsvinäger, senap, salt, och svartpeppar. Låt småkoka i ca 5 minuter.
  3. Blanda ner väl avrunnen pasta och linser. Strö hackad persilja över. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pastaskruvar
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 kött- eller fläskkorv
  • 1 chorizokorv
  • 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan